OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Osaamisesta ja sen kehittämisestä
25.09.13 klo 14.54 kirj.: Virpi Slotte
Osaamisesta ja sen kehittämisestä

”Tiedätkö mikä saa jotkut isännöitsijät jäämään pois OSINKO-hankkeen yhteisistä tilaisuuksista” kuulin kysyttävän itseltäni hiljattain. Vastaus oli yllättävä. Se liittyi nimittäin siihen, että Johdatus osaamisen kehittämiseen ja Rekrytoinnin haasteiden tilaisuudet on suunnattu yhteisesti sekä isännöitsijöille että kiinteistönvälittäjille.

Jos tälle toteamukselle löytyy edes vähän todellisuuspohjaa, OSINKO-hankkeelle on selvä tilaus. Siinähän pyritään paitsi kehittämään osaamisen hyödyntämisestä kiinteistöalalla myös verkottumaan ja verkostoimaan. Tähän liittyy oleellisesti kyky ymmärtää muiden tekemistä ja rakentaa osaamista muiden tietämyksen päälle.

Näitä taitoja voidaan kehittää työpaikoilla. Usein vuorovaikutustaidot ja jakamisen välineet tarvitsevat kuitenkin systemaattista kehitystyötä ja ennen kaikkea halua kokeilla työskentelytapoja, jotka mahdollistavat tai jossain tapauksissa - jopa pakottavat tiedon jakamista. Esimerkiksi tehtävä- ja työkierto sekä projektit ja hankkeet edustavat luontevasti työn ohessa tapahtuvaa oppimista. Oppiminen sulautuu koulutuksia tai seminaareja  voimakkaammin osaksi työtä. Tästä seuraa se, että osaamisen kehittämistä ei mitata vain kursseille osallistumisella, vaan entistä enemmän tuloksellisena yritystoimintana.

Jos ihminen tuntee olevansa osaamisensa suhteen tukevalla pohjalla, hän suhtautuu avoimemmin itsestään poikkeaviin toimijoihin sekä kilpailijoihinsa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä kehittämään kiinteistöalan osaamista. Toivottavasti pääsemme keskustelemaan näistä teemoista enemmän tulevien kuukausien aikana.

Ei rekisteröityjä kommentteja