OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Isännöinnin ammattilaiset 2014
04.08.14 klo 11.54 kirj.: Virpi Slotte
Isännöinnin ammattilaiset 2014

Isännöinti on asiantuntijapalvelua. Ala on elävä, monipuolinen ja haastava. Se tarjoaa erilaisia työtehtäviä kiinteistöjen johtamisen parissa niin tekniikasta, taloudesta, hallinnosta, viestinnästä kuin ihmisistäkin kiinnostuneille.

Isännöitsijät ovat yleensä olleet myös työhönsä tyytyväisiä ja palkkauskin on koettu kohtuulliseksi. Mutta miten työ koetaan tänä päivänä? Muuttuvatko asiakkaiden tarpeet ja vaikuttaako se ammattikuvaan? Hakeutuuko alalle tarpeeksi uutta työvoimaa? Kaipaamme alan ammattilaisten näkemyksiä siitä, miten tehdä alasta entistä houkuttelevamman kumoamalla mahdollisia vääriä käsityksiä, joita isännöitsijän ammatista on.

Isännöinnin ammattilaiset –kyselytutkimus teetetään Kiinkon toimesta jo kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran tutkimus tehtiin vuonna 2007 ja toisen kerran vuonna 2010. Tulokset ovat vertailukelpoisia vaikka osa kysymyksistä on vaihtunut. Tavoitteenamme on jatkossakin tutkia alan ammattilaisia saadaksemme vertailukelpoista tietoa alan kehityksestä. Kysely on toteutettu kaikkina vuosina yhdessä Isännöintiliiton kanssa.

Tutkimuksessa selvitetään edellisten kertojen tavoin sitä, miten isännöitsijät itse kokevat ammattinsa ja työnsä. Tänä vuona päähuomio on kiinnitetty isännöitsijöiden työaikaan ja  näkemyksiin ammattitaidon kehittämisestä. Isännöintiala on suuren murroksen edessä sekä talojen, asukkaiden että isännöitsijöiden ikääntyessä. Asiakkaiden lisääntyvät vaatimukset ja uudet tekniset ratkaisut luovat painetta kehittää uudenlaisia asiakaslähtöisiä palveluja. Samaan aikaan ympäristötietoisuus ja energiatehokkuusvaatimukset haastavat isännöitsijöiden osaamisen.

Vastaajien osoitteiden lähteenä käytettiin Kiinko-rekisteriä (Kiinteistöalan Koulutussäätiön ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:n asiakasrekisteri) ja Isännöintiliiton jäsenrekisteriä. Jos kuulut kohderyhmään etkä ole vielä vastannut, pyydämme ystävällisesti käyttämään muutamaan hetken kysymysten vastaamiseen. Samalla kiitämme lämpimästi kaikkia jo tutkimukseen tähän mennessä vastanneita.

Ei rekisteröityjä kommentteja