OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Osaamisen johtamiseen pitää panostaa
25.10.13 klo 14.26 kirj.: Virpi Slotte
Osaamisen johtamiseen pitää panostaa

Otsikossa esitetty ajatus oli yksi monista palautteista, joita saimme tiistain aloitusseminaaristamme. Hyvä avaus, ja jos ajatuksen saa vielä vietyä käytännön tasolle, ei kyseisellä yrityksellä pitäisi olla suurempaa hätää. Näin taitaakin olla toisen palautteen antajan kohdalla, joka kirjoitti keksineensä ”miten käsittelen osaamisasioita toimintasuunnitelmassa ja kehityskeskustelussa luontevana osana muuta toiminnan kehittämistä.”

Hienoa kuulla, vaikka luulen, että aika monien mielessä pyörivät vielä lukuisat kysymykset siitä, mitä strateginen näkökulma tarkoittaa käytännössä. Ei ole itsestään selvää, miten lisätä niin yksilöiden kuin niistä koostuvien organisaatioiden kykyä saada asioita aikaan. Ihmisen onnistuminen siinä työssään, mitä hän on tullut tekemään, riippuu sen verran monesta asiasta.

Kun puhutaan strategisesta osaamisen johtamisesta, kaikki lähtee liikkeelle ulkoisen toimintaympäristön ymmärtämisestä. Siihen kuuluu kiinteistöalan markkinoiden, kilpailijoiden, sidosryhmien ja koko toimialan vaatimusten tunteminen lisäksi - myös asiakkaiden käyttäytymisen ja heidän muuttuvien tarpeidensa ymmärtäminen. Sen pohjalta on mahdollista lähteä rakentumaan sisäistä toimintaympäristöä. Arvot ja toimintakulttuuri yhdessä liiketoimintastrategian kanssa antavat eväät miettiä, mitä osaamista talossa pitää olla, mikä on nyt vahvaa osaamista ja mitä kyvykkyyttä pitää vielä hankkia ja vahvistaa.

Näillä eväillä on mahdollista päästä tekemään avoimesti näkyväksi sitä, minkälaisilla tiedoilla menestyy omassa yrityksessä. Tavoitteena siis reilumpi meininki.

Ei rekisteröityjä kommentteja