OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Isännöitsijän osaaminen tulevaisuudessa
21.10.15 klo 07.44 kirj.: Virpi Slotte
Isännöitsijän osaaminen tulevaisuudessa

Isännöintityön pitkäaikainen kehittäjä ja elämäntyöstään palkittu Reijo Savolainen puhui OSINKO-seminaarissa aiheesta mitä isännöitsijän tulee osata tulevaisuudessa. Hän aloitti yhteenvedolla siitä, mitä isännöinti pitää tänä päivänä sisällään ja totesi, että isännöinti on ennen kaikkea asiantuntijapalvelua.

Isännöitsijä on taloyhtiön operatiivinen johtaja, jonka tehtävä on johtaa yhtiötä hallituksen ja yhtiökokouksen antaminen ohjeiden mukaisesti. Isännöinti on vuosien saatossa muuttunut vahvasti –muiden töiden ohella tai lisätienestien hankkimisesta, usein eläkkeelle siirtymisen jälkeen – ammattimaiseksi toiminnaksi ja tämä muutos ei tule loppumaan tähän. Palvelu on avainsana ja sen merkitys tulee voimistumaan jatkossakin.

Isännöinniltä odotetaan usein tehtävien suoritusta nopeasti, pienin kustannuksin sekä arkisten ongelmien harmitonta ratkaisua. Fiksuimmat toimeksiantajat arvostavat kuitenkin oma-aloitteista, tavoitteellista, kehityshakuista ja tulosvastuullista toimintaa, korostaa Savolainen.

Isännöitsijällä on tulevaisuudessakin oltava hyvä yleissivistys ja erityisesti kiinteistöalan tuntemus. Hänellä on oltava hyvä tuloksentekokunto ja vahva paineensietokyky. Myös  omien asioiden on oltava kunnossa. Lisäksi isännöitsijän on siedettävä jatkuvaa muutosta ja kehitystä/kehittymistä. Savolaisen mukaan nämä vaateet eivät jatkossa ainakaan vähene.

Tätä taustaa vasten ei ole vaikea perustella miksi isännöintitoimialan kehittämiseen ja isännöinnin profiilin kohottamiseen tähtäävää henkilöpätevyysjärjestelmää tarvitaan. Kaisa Leiwo Isännöintiliitosta totesi sen olevan niin väline alan arvostuksen lisäämiseksi kuin henkilökohtaisen ammatillisen osaamisen osoittamiseen ja edelleen kehittämiseen. 

Isännöintityön osaamisvaatimukset on saatu jo määriteltyä ja kokeessa hallittavat asiat listattua. Leiwo totesi, että sähköisen tenttijärjestelmän kehitystyö on loppusuoralla ja valmiiden monivalintakysymysten pilotointi on käynnistetty. Isännöitsijöiden keskuudessa uusi pätevyysjärjestelmä on otettu vastaan varovaisen kiinnostuneesti ja ensimmäisiä hakemuksia odotellaan jo tämän vuoden puolella.

Ei rekisteröityjä kommentteja