OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Ammattitaito kiteytyy asiakaslähtöisyyteen
08.06.14 klo 10.42 kirj.: Virpi Slotte
Ammattitaito kiteytyy asiakaslähtöisyyteen

Asiakkaiden vaatimustaso kiinteistönvälitysalalla on lisääntynyt ja kasvaa edelleen tulevaisuudessa. Kaikki Uunisaaressa puhuneet alan asiantuntijat olivat asiasta samaa mieltä. Ammattitaidon merkitys ja tulevaisuudenusko painottuivat myös tilaisuuden palautteessa: ”Ei kannata masentua, paremmat ajat ovat tulossa ja jyvät erottuvat akanoista.”

Ammattitaito pitää sisällään monenlaisia asioita mutta kiteytyy monen alan ammattilaisen sanoin asiakaslähtöisyyteen. Kyseessä on paljon käytetty termi, mutta tässä työssä todella panostetaan asiakkaaseen. Asiakkaalle on kyettävä tarjoamaan kaikki tieto ja osaaminen, jota kodinvaihtamisessa tarvitaan. Siihen kuuluvat niin lakipalvelut, riittävä tietous oikean hinta-arvion antamiseen kuin ihmissuhdetaidotkin. Jälkimmäinen ilmenee juuri siinä, että osaa kertoa kaiken koulutuksista saadun tiedon oikealla tavalla asiakkaalle ja usein nopeasti. Ihmissuhdeosaamisesta on suurta hyötyä.

Kiinkon koulutettavina ja kurssien vetäjinä on ihmisiä sekä lakipuolelta, taloushallinnosta tai rakennusliikkeistä, jolloin näkökulmat ja keskustelut laajentavat alan kokonaisuutta. Tässä työssä ei koskaan voi olla täysoppinut. Kun eteen tulee kysymys, johon ei osaa vastata, liittojen lakimiehiltä ja muulta verkostolta voi pyytää neuvoja. Tärkeää on osata etsiä apua, silloin kun sitä tarvitsee.

Internetin avoimuuden ansiosta tietoa löytyy ja kun kuluttaja lähtee selvittämään elämänsä suurinta kauppaa, hän hakee reilusti taustatietoa. Sähköisen kaupankäynnin merkitys tulee kasvamaan ja sen yleistyminen muuttaa alan palveluja ja vaikuttaa kiinteistönvälittäjien työnkuvaan. Kauppaa tullaan käymään entistä enemmän verkon kautta. Toisaalta sen vastapainoksi kaivataan myös henkilökohtaista kontaktia ammattitaitoisen välittäjän kanssa.

Osaamisen myötä tyytyväisyys työhön lisääntyy. Työn mielekkyys kun tulee siitä, että ”tämä ei ole liukuhihnatyötä” kiteytti eräs kuulija. Se edellyttää jatkuvaa tietojen päivittämistä, jota tämäkin hanke edistää saamansa palautteen siivittämänä: ”Mukavia tapahtumia, tämän hetken harmaaseen arkeen”.

Ei rekisteröityjä kommentteja