OSINKO -hankkeen blogi

Blogien etusivu » Yleinen » Sosiaalisen median kehityssuuntia
09.01.14 klo 09.02 kirj.: Virpi Slotte
Sosiaalisen median kehityssuuntia

Miltä sosiaalinen media näyttää vuonna 2014? Digitaaliseen markkinointiin erikoistunut yritys Kurio kysyi asiaa suomalaisilta alan asiantuntijoilta. Reilun parinkymmenen visionäärin haastattelujen pohjalta on koottu varsin mielenkiintoinen yhteenveto. Esiin nousseista keskeisistä kehityssuunnista alla muutamia:  

  • Sosiaalisuus sulautuu markkinointistrategiaan. Sosiaalista mediaa ei tule enää tarkastella irrallaan yrityksen muusta tekemisestä. Se tulee integroida kaikkeen olemassa olevaan – aina yrityksen strategioista lähtien.

  • Yrityskulttuurin muutokselle tilausta. Mitä enemmän yritykset ovat sosiaalisessa mediassa sitä selvemmäksi on käynyt tarve koko yritysten kulttuuriselle muutokselle. Sosiaalisuuden aika asettaa visiolle, missiolle ja arvoille uudet vaatimukset. Kiinteistöalan yritysten osalta tähän listaan on lisättävä monelta osin tarve panostaa visuaalisuuden ilmaisuun. Somessa ei pärjää tekstipaonotteisella viestinnällä. Kiinteistöalalla kuvattavista kohteista ei ole pulaa mutta tehtävää riittää niiden näkyväksi tekemiseksi.

  • Aitouden kaipuu. Sosiaalisessa mediassa totuus nousee jatkuvasti pintaan, minkä johdosta ihmiset ovat alkaneet kaivata aitoja asioita ja oikeita ihmisiä kiiltokuvien sijaan. Tältä osin tilanne vaikuttaa mielestäni hyvältä – esimerkiksi kiinteistönvälittäjät ovat hyvin tietoisia siitä, että liian hienolta näyttävillä kuvilla ei pitkälle pötkitä.

  • Toiminnan luonnetta muutettava jatkuvammaksi ja ketterämmäksi. Menestyäkseen reaaliaikaisesti toimivassa some-kentässä yrityksen tulee pysyä jatkuvasti ajan tasalla omaan toimintaansa liittyvistä asioista ja pystyttävä reagoimaan näihin hetkessä.  Resurssien riittävyys lienee suurin haaste tällä saralla. Tiedän monia kiinteistöalan yrityksiä, joissa somen-välineitä on ansiokkaasti otettu käyttöön mutta niiden hoitaminen on jäänyt lähinnä yksittäisten henkilöiden innostuksen varaan. Ei ole kovin harvinaista, että yhden henkilön vastuulle on annettu yksi väline, toiselle toinen ilman, että vasen käsi tietää mitä oikea tekee.

  • Hyötyjen todentamisen ikuinen haaste. Saatavilla olevan datan määrästä huolimatta mitattavien tulosten esittäminen tuottaa edelleen vaikeuksia. Tämän väitteen kanssa on vaikea olla eri mieltä.  Siihen voisi sen sijaan lisätä vielä kulman takana salakavalasti vaanivan vaaran, jonka mukaan työpöydällä olevan datan määrän kasvaessa, tietämys lisääntyy ja ymmärrys vähenee.

 Lisää Kurion tekemästä tutkimuksesta ja tulokset kokonaisuudessaan:

 http://kurio.fi/ajankohtaista/tutkimus-some-markkinoinnin-trendit-suomessa-2014/#

 http://lnkd.in/dG-VzDT

Ei rekisteröityjä kommentteja